NATKIRKE - Helix Nebula - Natblå jazz

Fredag d. 27. august 2021, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C
gratis

kl. 19 Jazzandagt med pianist, Daniel Lindberg på sax og sognepræst Bettina C Tranberg

Vin- og tapaskøkken i våbenhuset

kl. 20  Helix Nebula er fire musikere, der tilsammen har 100 års erfaring i at rejse i musikken – en rum tid!! Men dog mikroskopisk i forhold til de størrelser, det handler om, når kvartteten tager på musikalske rejser, der udforsker rummet – det ydre såvel som det indre.

Til tider høres ånden fra Miles Davis' kvintet, der i 60'erne revolutionerede den akustiske jazz – orkestret der revolutionerede den traditionelle jazzharmonik, og brød med de mere eller mindre låste improvisations skemaer. Til tider fornemmes et tonesprog og en rytmik, der er inspireret af nutidens populærmusik.

Denne arv er stærkt tilstede, når kompositioner med et stærkt lyrisk tonesprog, folder sig ud, og kan gå i alle retninger. Det er ikke for ingenting at stjernetågen Helix Nebula både har tilnavnet Guds øje og Sauron's øje. Musikken kan både bevæge sig mod det fredfyldte og det dæmoniske.

Det er original kompositioner, der er afsættet for rejser, der sigter mod stjernerne, og med masser af plads til improvisation, udforsker kosmos. Det kunne for eksempel være en rejse mod stjernetågen Helix Nebula – hvor intet er som vi kender det på jorden.