NATKIRKE

Dato Fredag d. 30. august 2019, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sct. Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg, Danmark
Fri entré

Kl. 19 Jazzandagt med nadver - Raivis Zandovskis på flygel, Daniel Lindberg på sax og sognepræst Bettina C Tranberg.

19.45 vin- og tapaskøkken i våbenhuset

kl. 20.30 - 21.30 Janne Mark trio med Peter Rosendal på klaver og Esben Eyermann på bas og Janne Mark vokal.

Janne Mark

(f. 1973) har etableret sig som en af de mest overbevisende salmedigtere og komponister i hendes generation i Danmark og i udlandet med den internationale udgivelse ’Pilgrim’ på det tyske jazz-label ACT. Musikalsk befinder hun sig på et spor imellem sangskrivning, salmer, jazz og nordisk folketone. En baggrund i det danske sanger-sangskriver miljø sideløbende med arbejdet som sanger og musikudvikler i Brorsons Kirke på Nørrebro i København har gjort hende i stand til, at skabe en ny meditativ salmestil med en karakterfuld enkelhed, hvor omdrejningspunktet er det melodisk fællessangbare. Dette understreges på ’Pilgrim’ i samarbejdet med den unikke norske trompetist Arve Henriksen.

Prisbelønnet komponist i 2015 for hendes musik til nationaldigteren Halfdan Rasmussens tekster.

I 2013 udgav hun sit første meget velanmeldte salmealbum ’Salmer fra broen’ hvorfra salmerne ’Et hus at komme til’, ’Sendte er vi alle’ og ’Lyset er i dine øjne’ har fået stor udbredelse i det danske kirkemiljø.

Janne Mark har studeret ved Vestjysk Musikkonservatorium, Esbjerg og Rytmisk Musikkonservatorium København, hvor hun bl.a. har modtaget undervisning af den svenske jazz/folk/visesanger og komponist Marie Bergman.

Janne Mark har et mangeårigt samarbejde med pianisten Henrik Gunde Pedersen, DR Bigband og modtager af Ben Webster prisen.