Sct. Lukas Kirke
Kirken tæt på alt Metroen, Frederiksberg Center og Universitetet
Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Klimagudstjeneste

10
OKT

Dato Torsdag d. 10. oktober 2019, kl. 17:00
Sted
Sct. Lukas Kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg, Danmark
Medvirkende
Bettina C. Tranberg
Pris
Fri entré

Vi begynder med gudstjeneste kl. 17 - herefter byder vi på vin og snack og rum til dialog om miljø og kristendom. Kl. 18-20.30 holder Sørine Gotfredsen foredrag i relation til det at være menneske, hvor skabning står overfor sin skaber.

Miljø er det, der omgiver mennesket og som det færdes i. Det er naturen med dets livsformer, planter og dyr, som vi påvirker med vores opdyrkning, fældning af skove og opdæmning af vandstrømme m.m. Men miljøet er også det, vi selv bygger op og skaber med vores tekniske kunnen. Vi skaber bymiljøer og industrimiljøer.

Miljøkrise opstår, når vi overbelaster og påvirker naturens egen indbyggede balance. Det påvirker klimaet. Klimaet eller vejrliget ændres for eksempel, når regnskove fældes, og udstødningsgasser fra fly, biler og industri i øvrigt hæver klodens temperatur. Miljøkrise og klimakrise hænger således sammen. 

Livet er skabt af Gud
Kristendommen forstår livet som skabt af Gud. Som skaber står Gud over naturen og den levende skabning. Alt det skabte er afhængigt af Gud. Bibelens første del, Det Gamle Testamente fortæller, at Gud til stadighed må opretholde sin verden, fordi ødelæggende magter truer verdens eksistens og orden. Gennem sit ”ord”, sin ”visdom” og sin ”ånd” er Gud til stadighed aktiv i forhold til naturen. Før skabelsen var der kun kaos, men Gud skaber rummet og tiden, stjerner, planeter og jorden med dens liv, planter, dyr og mennesker med både sammenhæng og forskelle mellem naturens bestanddele. 

Litteratur: Martin Ishøy "Klimaklar kristendom" (2011)Ophavsret: