Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sct. Lukas Kirke
Kirken tæt på alt Metroen, Frederiksberg Center og Universitetet

Kultursøndag - Højmesse, frokost og foredrag med Kristian Leth

Dato
Søndag d. 8. oktober 2023, Kl. 11:30 til kl. 13:00
Sted
Sct. Lukas kirke, Falkoner Alle 40, 2000 Frederiksberg C
Medvirkende
Kristian Leth
Pris
20 kr.

Verdens vigtigste bog - Kristian Leth om Bibelen I podcastet Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han hvorfor bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivelser og vores forståelse af os selv i verden. Via nedslag i og genfortællinger af en række historier fra bibelen bliver alt fra missioneren og fundamentalisme til universalisme og - ja - selv ateisme forklaret som videreudviklinger af tendenser i kristendommen med rod i bibelen. Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen efter at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før? Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

Kristian Leth (forfatter og musiker) bio

Kristian Leths talent peger i mange retninger og man fristes til at tænke om der overhovedet er noget denne Brooklyn-bosatte kulturelle altmuligmand ikke har prøvet. Men mest af alt er Kristian Leth musiker og forfatter og han har udgivet 16 plader og 10 bøger! Derudover har han produceret et utal af radioprogrammer, podcasts, TV-programmer, skrevet operaer artikler, produceret og komponeret hits for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl, Coco O. og mange andre. I øjeblikket er Kristian aktuel med podcasten ’Bibelen Leth fortalt’, hvor han formidler Bibelens budskaber, som han mener er verdens vigtigste bog, og han er også aktuel med erindringsbøgerne ’En Vej Ud Af Tågen’ og ’En Tid Med Mirakler’ der begge har fået flotte anmeldelser hele vejen rundt og er på alle bestseller listerne. Det er de to første dele af Kristians erindrings trilogi, hvor sidstenævnte udkom sammen med hans fjerde solo album af samme titel.

Derudover er Kristian Leth altid aktiv som foredragsholder, hvor han bl.a. holder oplæg med udgangspunkt i hans bog ’Håb – et forsvar for fremtiden’, hans foredrag ’Verdens vigtigste bog - Kristian Leth om Bibelen’, samt et yderst personligt oplæg om erindringer

Tilmelding kan ske tilmelding på hjemmesiden eller ved at ringe til kirkekontoret tirsdag til fredag  mel.10-13 på tlf:30353599 Deltagerbetaling 20 kr. som afregnes på dagen eller på mobilepay 98237.