Kultursøndag, foredrag om Storm P. og troen i hans liv og kunst

Søndag d. 29. januar 2023, Kl. 12:00 til kl. 14:00
Sct. Lukas kirke, Falkoner Alle 40, 2000 Frederiksberg C
Deltagerbetaling 20 kr.

Efter højmessen i kirken går vi over i Falken og spiser lidt mad over en god snak. Derefter starter foredraget. Tilmelding sker fra hjemmesiden eller ved at ringe til kirkekontoret mel.10-13 på tlf:30353599. Deltagerbetaling 20 kr. som afregnes på dgen eller på mobilepay 98237.

Storm P. bliver af mange danskere betragtet som noget særligt dansk - og det var han såmænd også.  Og også når det gjaldt hans kristne tro.  Vel talte han ikke ofte om sin tro, men lod den alligevel komme til udtryk på sin egen måde, og én af måderne var hans kunst, der den dag i dag er blevet noget nær fælleseje.  Også i dette træk synes vi at kende ham, måske fordi vi i disse personlige træk også genkender noget af os selv.

At han rent privat omtalte sine malerier som ”små, skikkelige altertavler” giver os også lejlighed til at møde hans tro i malerierne, hvor også humoren møder os i sit slægtskab med en af troens stærkeste udtryk: barmhjertigheden.

Tegningen af vagabonden, der ærbødigt tager hatten af ved synet af Bethlehemsstjernen over grantræet er kendt og elsket af mange; men også i glade malerier af klovner og artister lader Storm P. sin tro komme i udtryk, så det giver indtryk, selv når det handler om død og begravelse.  Så mød op og mød mennesket og kunstneren Robert Storm Petersen på en måde, der måske er anderledes og alligevel ikke.