Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Sct. Lukas Kirke
Kirken tæt på alt Metroen, Frederiksberg Center og Universitetet

Åndelige sange, Maria Kynne

Dato
Søndag d. 16. april 2023, Kl. 15:00 til kl. 15:30
Sted
Sct. Lukas kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C

Åndelige sange

Maria Kynne er en dygtig og virkelig erfaren sangerinde og komponist. Hun har arbejdet med kirkemusik i mange forskellige udtryk, lige fra powerfuld Gospel til fælles salmesang. I samarbejde med salmeforfattere som Iben Krogsdal og Simon Grotrian har Maria udforsket et mere moderne melodisk udtryk til salmer, og det er de erfaringer hun tager med ind i dette nye kunstneriske udspil, som hun kalder for “Åndelige sange”.

 

Maria er på en mission. Hun vil formulere kristendommens trosartikler i et moderne sprog, der ikke mister tyngde. Hendes ambition har været at formulere fx dåb og nadver, så det er forståeligt og samtidig poetisk og i allerhøjeste vellyd. Derfor valgte hun, for at komme helt ind i kristendommens teologi, at læse teologi ved Københavns universitet.

Maria Kynne er netop blevet Cand. Theol og er i gang med præsteuddannelsen ved pastoralseminariet.

 

Studiet af Anselm af Canterbury, Bernhard af Clairvaux og Luther har åbnet op for et sprog, der tør være stort og vedkende sig både underet og forargelsen i åbenbaringen. Samtidig er Maria ikke bleg for at fortælle om sine egne boksekampe med bibeltekster og dogmer. Det er en udfordring at tro og en konstant øvelse!

 

Ved at sætte teksterne i et jazzmusikalsk univers, er der blevet rum for både det lyriske, legende, jublende, desperate og afklarede udtryk. Den improviserende måde, som jazzmusikere arbejder med stoffet på, giver mulighed for nuanceskift, der lader sig påvirke af nuet, af stedet, af publikum, ja, af tid og rum.

 

Maria Kynne bliver bakket op af en særdeles kompetent kvartet fra den danske jazz-elite.

 

Line up:

 

Maria Kynne (vokal samt tekst & musik)

Peter Rosendal (piano)

Kasper Vadsholt (kontrabas)

Jonas Johansen (trommer)

Kasper Trandberg (trompet)