Natkirke - foredrag med tidligere provst Peter Holm

Fredag d. 24. februar 2023, Kl. 19:00 til kl. 22:00
Sct. Lukas kirke, Christian Richardts Vej 1, 1951 Frederiksberg C

Kl 19 Jazzgudstjeneste med pianist Sanne Graulund, saxofonist Daniel Lindberg og præst Bettina C Tranberg.

Pause - vin og tapas i våbenhuset

Kl. 20.30 tidligere provst på Frederiksberg og præst i Sct. Lukas kirke holder foredrag - Mennesket går på tre ben, nemlig individualitet, socialitet og universalitet. Det er disse tre ben, kristendommen forsøger at få til at gå i takt.

Tidligere provst Peter Holm på Frederiksberg, Københavns Stift, blev født i Bjerringbro i Midtjylland. Han blev matematisk student fra Viborg Katedralskole i 1965 og studerede teologi ved Københavns Universitet med forprøve i 1968. Herefter fortsatte han de teologiske studier ved Aarhus Universitet. Efter at have taget embedseksamen i 1972 var han i en årrække ansat som seminarieadjunkt på Herning Seminarium og blev i 1981 sognepræst ved Sct. Lukas Kirke på Frederiksberg. I nogle år var han tillidsmand for præsterne i provstiet, indtil han i 1997 blev provst for Frederiksberg – en stilling, han bestred indtil sin afsked i 2014. Blev udnævnt til ridder af Dannebrogordenen i 2003.
Peter Holm har ofte deltaget i den kirkelige og teologiske debat i form af artikler og kronikker, og han er selv omtalt i Knud Muncks bog ” De unge frække” om forskellige teologer. I hele sit virke har han lagt stor vægt på, at man som præst skal tage sit fag alvorligt og fortsat være teologisk orienteret, og det er da også efter pensioneringen blandt andet den teologisk-filosofiske interesse, der fylder meget i dagligdagen.